uvod se rad ins re vedo ko
 
 


LOMÍČEK 2019
ROK NA LOMÍČKU


Rozcvička
Rozcvička 2

13. den - 25. 7.
PROSINEC
Ráno nás vytáhlo ze spacáku sluníčko. Po snídani nás navštívil Mikuláš, Čert a Anděl. I když tu pár nezbedníků máme, čert odešel s prázdným pytlem. Od anděla dostaly děti sladkou odměnu. Poté děti vyráběly ozdoby na stromeček, zdobily perníčky. Vánoční atmosféru doplňovaly vánoční koledy, které jsme dětem pouštěli. Před obědem jsme stihli ještě koupání v Lomíčku. Po obědě jsme si pustili vánoční film Grinch. Pochutnali jsme si na výborném vánočním cukroví (díky všem vedoucím za upečení). Pak jsme se koulovali a šli se vykoupat do Lomíčku. Ke svačině byly hranolky. Po svačině jsme pili "víno" na rychlost a pomocí stříkaček stáčeli víno. Po vyhodnocení celotáborové hry a nástupu jsme šli ke stromečku, kde jsme si zazpívali koledy a rozdali dárky. Ježíšek na nikoho nezapomněl. Ke štědrovečerní večeři jsme měli řízek a brambory. Večer nás čeká diskotéka.

 

12. den - 24. 7.
LISTOPAD
Dnes jsme začli den ukázkou dravců. Děti byly seznámeny s nejznámějšími dravci včetně jejich potravy. Poté jsme vyráběli draky. Před obědem jsme měli bombovou válku. Po poledním klidu jsme se klouzali a pak koupačka v Lomíčku, nanuk v kiosku u Lomíčku, párek v rohlíku ke svačině. Pak oddíly dokončily draky. Po večeři jsme si zahráli hru padání listí. Další dva oddíly vařily v kotlíku gulášovku. Velikým překvapením pro děti bylo, že jsme všichni celou noc spali pod širákem. Pro některé to bylo první spaní pod nebem plným hvězd.

 

11. den - 23. 7.
ŘÍJEN
Po snídani postupně všichni navštívili Ranč Lisov, kde nás povozili na koních. Mezitím byly v táboře připraveny stanoviště týkající se BESIPu (z Plzeňského kraje). Děti si vyzkoušely jízdu na kole, koloběžce, dopravní značky, brýle se simulací drog a alkoholu. Za své znalosti dostaly děti spoustu odměn. Po obědě jsme se šli vykoupak k Lomíčku, kde jsme si také koupili nanuka. Po návratu z koupání jsme se pustili do hry padání listí. Děti měly za úkol během dne nasbírat co nejvíc různých listů stromů a květin a vyrobit herbář. Z předložených herbářů bylo vidět, že znalost rostlin mají děti v malíčku. Po večeři se děti pustily do vyřezávání halloweenských dýní (melounů). Jeden oddíl si na ohni v kotlíku uvařil gulášovku.

 

10. den - 22. 7.
ZÁŘÍ
Celodenní výlet do Prahy do Galerie ocelových figurín. V galerii si děti mohly prohlédnout přes 100 figurín v životní velikosti nebo dokonce větší. Sochy jsou inspirované sci-fi, fantasy, pohádkami, komiksy... Všechny jsou vyrobeny z recyklovaného kovu. Děti se mohly všeho dotýkat, vyzkoušet a prolézt. Cestou zpět jsme se zastavili u Mc Donald´s. Výlet jsme si opravdu moc užili. Po večeři jsme si zahráli hry v oddíle.


9. den - 21. 7.
SRPEN
Dnes byl sanitární a odpočívací den. Děti si vygruntovaly chatky (mj. našly spousty věcí, co ztratily). Po obědě jsme stavěli z přírodního materiálu město, které bychom chěli během prázdnin navštívit. Poté jsme si zazávodili mezi oddíly. Po večeři nás čekalo Casino. To naše malé táborníky bavilo. Máme to tu samého gamblera. Za vyhrané táborové peníze dostali odměnu. Večerka byla trošku dřív, protože zítra vyrážíme na celodenní výlet do Prahy.

 

8. den - 20. 7.
ČERVENEC

Po snídani jsme první prázdninový den začali hrou Motýlci. Část táborové louky se přeměnila v kytičky a děti v motýlky. Pomocí brček jsme nasávali kytičky a přenášeli je do misky. Potom se všichni vystřídali u hry ringo cesta. Během dne děti zvládly miniolympiádu, šifrování a výrobu a let vlaštovek. Sluníčko pálilo, tak jsme se ochladili při vodních hrách. Po večeři jsme zvládli ještě trh s obuví. A hurá na diskotéku. Do tance se zapojili opravdu všichni, takže jsme končili až v jedenáct.

 

7. den - 19. 7.
ČERVEN - DEN DĚTÍ
Nikdo neví, proč se vlastně Den dětí slaví, ale také nikdo neví, proč by se slavit neměl. Když chodí děti celý rok do školy, tak si zaslouží trošku odpočinku a zábavy. Celý den byly pro děti připraveny atrakce a soutěže. U jednotlivých stanovišť byli vedoucí jako pohádkové postavy. Po splění úkolu čekaly na děti různé odměny.
Jako bonus byl pro děti celý den k dispozici skákací hrad. Nechyběla ani cukrová vata a popcorn.
Večer následovalo táborové kino a po setmění noční hra - Svatojánská noc (děti procházely od svíčky ke svíčce do cíle, kde byly u zlatého kapradí svítící kameny, které si za odměnu mohly odnést).




6. den - 18. 7.
KVĚTEN
Dnes byl budíček trošku posunutý. Po snídani jsme házeli míčky do krabice, kterou bránili vedoucí. Poté byly hry v oddíle a turnaje. Odpoledne jsme využili horko a zahráli si hry s vodou. Po svačině jsme slavili osvobození. Měli jsme prezentaci zbraní a vojenských jeepů. Děti si zastřílely z paintballovek.Na závěr jsme se všichni v jeepech svezli. Po večeři jsme pokračovali ve střelbách. Děti si vyzkoušely střílení z luku a airsoftek. Krom toho hrály stolní tenis, vybíjenou a florbal.

 

5. den - 17. 7.
DUBEN
A máme tu velikonoce. Od rána děti zdobily vejce, vyráběly pomlázky. Po obědě byla velikonoční nadílka. Nejprve děti přednesly velikonoční koledy, ukázaly vyrobené pomlázky. Nakonec dostaly balíčky se sladkou odměnou a kraslicí. Nechybělo také vyhodnocení nejlepšího ozdobeného vajíčka. Po svačině jsme si dali velikonočního beránka. Následovala výroba čarodějnic, příprava dřeva a ohniště a stavění máje. Po večeři jsme si zahráli čarodějnické soutěže - let na koštěti, podávání koštěte...
A pak hurá k táboráku. Všichni netrpělivě čekali na překvapení - vystoupení čarodějnic. Na ohni jsme si opekli buřty, spálili čarodějnice a zazpívali si s kytarou.



video - tanec čarodějnic


4. den - 16. 7.
BŘEZEN
Dnes jsme začali jarním úklidem - Kimovka, kde děti musely projít v lese trasu a snažit se zapamatovat věci, které do lesa nepatří.
Během dne všechny oddíly vyrazily do Hradce nakoupit nějakou mňamku. Odpoledne jsme si zahráli hru mláďátka. Se zavázanýma očima se musí celý oddíl najít jen pouze s dorozumíváním jazykem zvířat. Před večeří jsme ještě stihli skokana tábora. Protože zítra jsou velikonoce, po večeři se děti učily velikonoční koledy, zahrály si hry v oddíle.


 

3. den - 15. 7.
ÚNOR
Dnes jsme den začali turnajem hokeje, kluziště upraveno, brusle nabroušeny a mohlo se začít :-). Výborné bylo, že se do turnaje zapojily i dívky. Mezitím dostaly oddíly zašifrovanou zprávu, ve které musely rozlušit, že musí najít recept po babičce na masopustní vdolečky. Pak už jen štafetově běhat pro suroviny, což opět nebylo jednoduché. Pro získání marmelády musely děti splnit úkol. Vyhrál oddíl, který upekl ze surovin nejvíc vdolečků. V tomto měsíci nás čekal ještě závod Sv. Valentýna. Po táboře byly připraveny soutěže, které děti plnily ve dvojicích.
Po večeři nás čekal masopustní průvod s diskotékou v maskách.



2. den - 14. 7.
LEDEN
Protože je neděle, tak se vstávalo, jak kdo se probudil. Po snídani děti začaly stavět sněhuláka. U sněhuláka jsme ještě zůstali a chtěli jsme si ještě dva do každého oddílu složit. Nejprve jsme jeho části museli najít a pak sestavit. Protože sněhu je dost, tak jsme se pustili i do zimních sportů. Běh na lyžích byl ztížen oblékáním kulicha a šály a následně zase svlékání. Po večeři k nám dorazila malá obleva v podobě přepršky, což nám nevadilo, kreace na ledě se opravdu vydařily. Kdejaký krasobruslař by valil oči.


 

1. den - 13. 7.
Tak jsme dorazili opět po roce na Lomíček. Rodiče ověšeni zavazadly ubytovali své ratolesti. Po přípravě tábora jsme na našem prvním nástupu dětem představili naší celotáborovou hru. Ta spočívá v tom, že jeden den tábora představuje vždy jeden celý měsíc v roce. Každý vedoucí prezentoval jeden měsíc v roce. Po večeři oddíly prozkoumaly okolí, pak si děti zahrály různé hry a už jsme čekali na příchod nového roku. Po přípitku (šampáňo) jsme ulehli do spacáků.




LOMÍČEK 2018
PIRÁTI Z LOMÍČKU

 

LOMÍČEK 2017
HARRY POTTER

 

LOMÍČEK 2016
ASTERIX A OBELIX


k


LOMÍČEK 2015
Od města k městu








Počasí Hradec (Plzeň-jih) - Slunečno.cz


ch






 
 
si a